Poker kompanije doniraju za Haiti – uključite se

PokerStars je do današnjeg dana donirao više od 670.000$ a sama akcija traje još pet dana. Full Tilt Poker je skupio sveukupno preko 307.000$. Kako je dogovor između ove dvije kompanije bio, da će doniranu svotu igrača udvostručiti, tako se sama svota donacije s njihove strane popela na skoro već spomenutih 2 milijuna dolara.

I dosta manjih kompanija poput Absolute Poker i UB Poker također sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji. Tako je prošli tjedan na stranicama obe poker kompanije organiziran 5$ Rebuy turnir na kojem je učestvovalo preko 700 igrača i čiji je prihod od turnira također u potpunosti doniran. RedKings Poker ja na svojim stranicama u Lobby-u otvorio donacijski račun.

Osnivač BoDog Poker-a Calvin Ayre, odlučio je sam donirati milijun dolara.
Poker Players Alliance (udruga igrača), javno je pohvalila sve napore navedenih poker tvrtki u nastojanju da se pomogne na što bolji način svim stradalima u katastrofalnom potresu koji je pogodio Haiti.

Po procjenama stručnjaka u donacijama je dosad sudjelovalo više od 55.000 igrača. Novac se dijeli raznim humanitarnim udrugama međi kojima je najpoznatija UNICEF.

Sama činjenica da je u katastrofi poginulo više od 150.000 ljudi i milijuni njih je ostale bez krova nad glavom,ova na prvi pogled velika humanitarna akcija samo je jedan mali korak koji će nadamo se potaknuti sve nas da pomognemo svim stradalima.

Odgovori