Poker manija među sportašima – Kafeljnikov, Becker, Arenas…

Mnogi nekadašnji, ali i sadašnji sportaši, uživaju u popularnom Texas Holdem pokeru

Teddy Sheringham, Tomas Brolin, Jevgenij Kafeljnikov i Gilbert Arenas samo su neki koji su zaraženi zelenim stolnjakom, kartama, žetonima, pokerom. Mnogi nekadašnji, ali i sadašnji sportaši, doslovno su zabrijali na Texas Holdem poker. Neki od njih igraju profesionalno, oni drugi amaterski.

Predvodnik sadašnje generacije poker igrača je vjerojatno ruski tenisač Jevgenij Kafeljnikov. Popularni igrač iz Sočija se od tenisa oprostio već sa 29 godina. Dotad je osvojio tri Roland Garrosa, jedan US Open, bio je zlatni na Olimpijskim igrama u Sydneyju, a bio je i broj 1 na svijetu. Makar je mogao još dugo vremena igrati odlučio se za još lagodniji život i poker, navode neki mediji.

Tri nogometaša (Tony Cascarino, Teddy Sheringham i Tomas Brolin) su također u profesionalnom smislu zaluđeni pokerom, te se natječu na najelitnijim turnirima. Posebno je uspješan omaleni bivši švedski nogometaš Tomas Brolin. Danas je deblji za tridesetak kilograma, a osim što vodi restoran u Italiji potpuno je koncentriran na World Series poker turnire.

Boris Becker, bivša njemačka teniska zvijezda, odnedavno je uplivao u profesionalne vode, a sasvim blizu im je i bivši nizozemski nogometni reprezentativac Winstone Bogarde i još jedan nekadašnji tenisač Sergi Bruguera. Neki poker poput NBA zvijezde Gilberta Arenasa igraju putem interneta.

Zaigrajte i vi sa zvijezdama preko PokerStarsa

Odgovori