PokerStars najavio bitne promjene

PokerStars najavljuje promjene za novu godinu u svojem VIP programu i rake strukturi. Novu politiku planiraju postaviti od 1.1.2012. U nastavku možete pročitati sažetak glavnih promjena.

Računanje rake

PokerStars računa VIP status s obzirom na sakupljene VIP bodove. VIP bodovi se skupljaju u ovisnosti od rakea koji igrač napravi na cash stolovima ili turnirima. Tijekom godina, bodovi su se dodjeljivali igračima koji su sudjelovali u ruci, a od prvog mjeseca će svaki igrač dobiti bodove ako sudjeluje u ruci u ovisnosti koliko je uložio. Ako je igrač dao $5 u pot od $20 dobiti će 25% poena od te ruke.

Ova nova metoda će svakog igrača tretirati drugačije. Oni koji igraju više tight će dobiti manje poena, a oni koji igraju više ruku će dobiti više poena.

Cash game rake

PokerStars je do sada uzimao rake u odnosu na pot. Na primjer igra se $1/$2 Fixed Limit, za svakih $5 u potu rake je iznosio $0.25, do maksimalno $1. Ovakva vrsta rakea će nestati, a uvesti će se postotak koji će se uzimati. Najveći rake će iznositi 4.5%, a najmanji 1%, ovisno o igri, odnosno blindovima. Ovakva vrsta rakea se zove ‘Round half to even’.

Round half to even znači da će se rake računati kao cijeli broj, odnosno zaokružiti će se na decimale. Recimo da će se $0.345 zaokružiti na $0.34, dok će se $0.375 zaokružiti na $0.38.

Zbog mijenjanja postupka računanja rake, PokerStars će uzimati manje rakea. Trenutni rake je 5%. Kako smo prije napomenuli, najveći rake će biti 4.5% od nove godine. Sve promjene će imati najveći utjecaj na micro stolove.

Što se tiče stolova u kojima se igra za eure, PokerStars se bazira na trenutnoj vrijednosti eura u odnosu na dolar.

Druga najava je dolazak 6 handed i 9 handed hyper turbo Sit And Go turnira.

Pogledajte na donjoj slici kako će se rake računati

PokerStars rake

PokerStars

Odgovori