Policija upala u Amaya urede

Kanadska je policija ušla u urede Amaya Gaming zgrade u Montrealu. Prema pisanju firme koja je kupila PokerStars i FullTilt Poker sredinom 2014 godine, istraga koju policija provodi svodi se na njuškanje po novčanim transakcijama, odnosno sigurnošću koju Amaya pruža.

Prema našem saznanju policajci ne istražuju da li smo nešto krivo ili nezakonito napravili. Amaya će nastaviti s radom. Naša je praksa uvijek surađivati s vlastima. Cijela firma će biti pod budnim nadzorom do kraja ovog procesa. Istraga nema utjecaja na poslovanje, zaposlenike ili kompaniju.

Kupnjom PokerStarsa i Full Tilta, dionice su naglo skočile i na burzi se puno više trgovalo te je sve to privuklo pažnju vlasti.

Dakle, ova istraga nema ništa s poslovanjem ili bilo čime drugim vezanim za PokerStars. Igrači će moći i dalje igrati, a ono što je najvažnije, možete biti bezbrižni. Ovakve provjere se rade u gotovo svim firmama.

Možda će ovo utjecati na izlazak PokerStarsa na New Yersey tržište, ali to ćemo još vidjeti. Trenutno su u mrtvom položaju i niti oni sami ne znaju što očekivati u budčnosti.

Biti će zanimljivo sagledati svaki korak i pročitati bilješke koje istražitelji na kraju iznesu, pogotovo za Kanađane u čijoj se zemlji poker i dalje smatra ilegalnim, barem što se PokerStarsa tiče jer nisu donesene nikakve pravne odluke po tom pitanju.

Odgovori