Potpunom legalizacijom online pokera SAD izlazi iz krize?

Gledajući sa naše strane, legalizacija online pokera izgleda kao potpuno normalna i prihvatljiva. Možda smo u svemu tome malo nerealni ali sagledajmo malo činjenice, koje su na taj potez potaknule zastupnike američkog kongresa da se ozbiljno pozabave ovom temom. Dakako u pitanju je kao i uvijek velika svota novca koja se svakim danom okreće putem malih ekrana.

Procjenom, jednog od najvećih financijiskih analitičara u SAD-u, Jim McDermott-a jest, da potpunom legalizacijom ovog masovnog sporta u SAD-u državnom proračunu mogu donijeti u idućih 10. godina ni manje ni više nego 42 milijarde američkih dolara!

Uzmemo li u obzir da je američkom kongresu u interesu prikupiti sav mogući dodatni novac za pokrivanje ostalih društvenih projekata, možemo reći da je samo pitanje vremena kada će američki kongres donijeti jednu takvu odluku, koja će koristit samim igračima i cjelokupnom američkom društvu, stoji u priopćenju Michael Waxman-a, glasnogovornika “Safe and Secure Internet Gambling Initiative”.

Odgovori