Povijest Texas Holdem Pokera

Texas Hold’em je bez promišljanja najpopularnijia poker varijacija danas.  Igra je sama po sebi derivat 7 Card Stud-a i dok ne postoji uvjerljiv dokaz od kojeg pokera je igra nastala, većina povjesničara drže da – je bez sumnje  rođen u Texasu. Ranoa verzija Texas Hold’em-a je igrana u Robstown-u, Texas, u ranim 1900-a. Nakon toga, igra se proširila na Dallas u 1920-toj i postala je omiljena u jdenom salonu  među hard drinking kaubojima, rudarima i stanovnicima u američkim jugozapadu.
Mnogi smatraju da je igra razvijena zbog novih igrača,  jer budući da je lakše naučiti igrati nego druge oblike pokera. Tijekom ranih godina se nazivao ‘Devil’s River’ (‘Vražja Rijeka’) i ‘Styx’ u kasnijim godinama. To je razlog zašto se posljednja karta naziva river. U jednom trenutku u 1920-tih vlada ga je pokušala zabraniti ali entuzijasti pokera su toliko protestirali da je zabrana odmah skinuta.

Tex 1971 je Texas Holdem izabran da odredi pobjednika na World Series of Poker. Popularnost igre se širila, potrajalo još jedan 30 godina da Texas Holdem postane dominantan i zamjeni igre kao što su 5 Card Draw, 7 Card Stud, Omaha, kao dominantan oblik pokera.

Danas je u online i kazinima  širom svijeta dominantna igra na karte i glavna igra u događajima kao što su World Series of Poker i World Poker Tour.

Zaigraj Texas Hold’em online.

Odgovori