Rafael Nadal – PokerStars intervju

Teniska super zvijezda, Rafael Nadal se nedavno pridružio najvećoj poker sobi na svijetu, PokerStars sobi. Victoria Coren, Team PokerStars Pro postavila mu je nekoliko pitanja.

Rafael NadalP: Nov si u pokeru. Nikad prije nisi igrao. Krećeš u nove izazove. Što te je privuklo igri?
O: Poker je nešto novo za mene, nešto u čemu ću, nadam se, uživati. Mislim da je riječ o sportu zbog toga što trebaš puno razmišljati, a ja sam navikao učiti.

P: Igraš tenis. Najbolji si na svijetu. U pokeru još uvijek nisi najbolji na svijetu. Da li ti to smeta? Hoćeš li se boriti da postaneš najbolji?
O: Ne smeta mi, ali ono što ja uvijek radim jest da pokušam biti najbolji, da dam sve od sebe. Kad igram golf sa prijateljima, pokušavam dati sve od sebe kako bi ih pobijedio. U ovom novom iskustvu, u pokeru, biti ću sretan ako svakog dana budem sve bolji.

P: Koje mentalne vještine iz tenisa možeš uvesti u poker, a da će ti pomoći u pobijedi?
O: Mislim da moraš biti strpljiv, moraš biti fokusiran. U tenisu moraš znati u svakom trenutku što ćeš učiniti. Moraš imati dobru samokontrolu. Mislim da ima dosta sličnosti s pokerom.

P: Važnije od vještine je znati se nositi s pobjedama i porazima. Moraš ostati miran bez obzira na situaciju i igrati ponovno.
O: Mislim da sam kroz cijelu svoju karijeru dobro prihvaćao pobijede i poraze. Bio sam miran kad sam pobjeđivao, ali i kad sam gubio. Tenis je sport u kojem imaš turnire svaki tjedan tako da ne možeš slaviti puno kad pobjeđuješ, ali niti biti dugo tužan kad gubiš jer za nekoliko dana imaš novi meč.

P: Kojem sportašu se najviše diviš?
O: Divim se puno ljudi, ali najviše se divim smirenosti Tigera Woodsa na golf terenu.

Rafael Nadal je dodao kako mu nije bitno s kojim ljudima igra poker, te da je u tome čar pokera. Svima je dostupan i možeš puno naučiti od svakog igrača. Rekao je kako se ničega ne boji jer ima najboljeg trenera, Isaac Mayolasa.

Uključite se u PokerStars i zaigrajte sa Rafom

2 komentara

  1. poker holdem napisao:

    viki ima sexy glas

Odgovori