Rakeback – Valueback – Cashback – VIP

Rakeback, Valueback, Cashback, VIP sponzorstva (sponsorship), šta je to?

Najjednostavniji odgovor bi bio da je to jedna te ista stvar samo se drugačije naziva. Bez obzira na nazive sve poker sobe vračaju određeni dio novca svojim igračima.

Kako to funkcionira da poker sobe vraćaju novac?

Svi poker igrači u biti razmjenjuju novac, igrajuči rade transackcije i tim transackcijama se plaća rake. Ako Vi primjerice imate bolje karte idete u pot sa određenim iznosom drugi igrač vas prati i izgubi pot on je u biti transferirao dio novca Vama i generalno se na ukupni pot u pokeru plaća 5 do 10% kući koja hosta cash game. Za turnire je nešto drugačije i jednostavnije recimo da je buy in 100 kuna vi odmah platite 110 dakle u naprijed ste platili 10% rakea. U online sobama rake nije tako visok radi se om malim iznosima max do 5% pot-a, kako limiti rastu rake je generalno sve manji.

Sada vidite od kud novac za Rakeback i druge pogodnosti za igrače kao što su freeroll turniri bonusi i drugo.

Ali sada vam postaje jasno zašto je toliko financijaša sa wall streeta prešlo u poker vode, neki od njih su poznati Antonio Esfandiari i Phill Laak. Jer na svjetskim burzama i forex -u je baš ista stvar jedino što tamo se to ne naziva rake nego (spread) = marža jednoako je isto što i rake.

Tako da se više ne bunite nazivima: Rakeback, Valueback, Cashback, VIP, prevedite to u jednu jedinu riječ na hrvatskom (možete to nazvati kako želite) ja ću ovdje koristiti riječ povratna vrijednost ili skraćenicu PV.

Zašto je to nama pogotovo online igračima, sve bitno?

Jednostavno zbog toga jer si mimo same igre ne ovisno o tome da li trenutno gubimo ili dobivamo neki iznos, uvijek generiramo novac, a novac je naš alat.

Dakle na nekim poker sobama koje imaju dobro povratnu vrijednost za igrače je potrebno samo “držati vodu”, igrati sa pozitivnom nullom da bi se profitiralo. Jer recimo da ste u samoj igri na kraju mjeseca tu negdje ili u blagom minusu vi i dalje imate na raspolaganju novac od rake-a koji ste generirali samom igrom.

Inače PartyPoker ima najbolju povratnu vrijednost ili kako oni ti zovu Cashback sve do 40% rakea, ali pogotovo sada kada je u tjeku Million Dollar Hand i nadolazeća Gladijator promocija uz sve to ako prilikom registracije iskoristite bonus code: THPKR ostvarujete pravo na 100% bonusa na prvu uplatu sve do $500 doalara. Ukratko, to je sad šansa koja se ne propušta.

Odgovori