Riverbet – ulog na River-u

Koliko puta samo se svima nama desilo da na samom River-u bude odlučeno hoćemo li uzeti dobar pot ili ne. Ukoliko je došlo do River-a, pitanje je od velike važnosti šta dalje napraviti, ulagati ili samo propustiti i čekati reakciju protivnika?

Kako bismo svima vama olakšali odluku, uzet ćemo primjer okršaja dvojice velikana pokera Gus Hansona i Daniel Negreanua za vrijeme jedne od pratija High Stakes Pokera u kojoj je više od pola milijuna dolara promijenilo vlasnika.
Na turnu je pot imao vrijednost od 112.000$ i iako sam River nije nikome od navedenih aktera donio ikakav povoljan ishod, sveukupan pot nakon Rivera je iznosio više od 500.000$, točnije 575.700$.

Nakon što je Board bio kompletan, Negreanu je imao Full House, Hanson poker petica. Negreanu je imao poziciju, no Hanson je lukavo nakon toga samo propustio zvanje na Riveru. Situacija za Negreanua izgledala je potpuno jasna i obećavajuća. Imajuću Full House u ruci, ni Straight koji je bio moguć nakon rivera više mu nije mogao ništa. Nakon koje minutice razmišljanja, uložio je sam 65.000$. I tu je sam sebe “upecao”. Ubrzo nakon toga Hanson poziva All In, što je i samog Negreanua zasigurno iznenadilo, znajući kako dobru poziciju ima te kako do samog kraja nije mogao procijenit šta to točno Hanson krije u ruci. Negreanu je prihvatio All In i s time upao u pravu klopku koju je Hanson jako vješto i lukavo skrivao i poslije samog rivera.

U ovom primjeru možemo vidjeti koliko je bitno zvanje na samom Riveru, za očuvanje ili poboljšanje vlastitog Bankrolla-a. Napomenimo da je Hansen prepustio pozvati bilo što na riveru te da Negreanu nije bio uopće prisiljen išta zvati. Naravno lako je to reći nakon svega što smo svi vidjeli no primjer pokazuje da se sve to nije moralo odvijati kako i sami možete pogledati na snimci prikazanoj dolje.
Što pametno možemo izvući iz svega ovoga. Ne morate zvati, ako ne morate. Nadajući se samo da ćete od protivnika izvući sve što možete a u tom slučaju niste sigurni kao što možemo vidjeti i po reakciji Negreanua da i on nije bio u potpunosti siguran, možete sami sebe uvući u nepotrebne probleme. Sama znatiželja da vidite što protivnik ima u ruci ponekad je ono nešto u pokeru što vas može kompletno uništiti.

Snimku High Stakes “okršaja” između Hansona i Negreanua pogledajte ovdje:

Odgovori