Robert Mizrachi osvojio WSOP narukvicu

Robert Mizrachi osvojio je $10K vrijedan Seven Card Stud Championship turnir u sklopu World Series of Poker serijala. Pobjedom je pokupio $242 662 i zlatnu WSOP narukvicu. On već tri godine za redom osvaja barem jedan turnir na WSOP-u. Ovo mu je 4. narukvica.

Poznati poker profesionalac Robert Mizrachi osvojio je četvrtu WSOP narukvicu. Turnir se igrao tijekom tri dana u Rio casinu. On je s ovom pobjedom došao na 40 ulazaka u novce na WSOP turnirima, 13 finalnih stolova i više od $2.6 milijuna zarade, naravno samo na WSOP serijalima.

Robert Mizrachi

Robert Mizrachi


Robert je samo jedan od četiri brata koji igraju poker, a s četvrtom narukvicom je sad ispred svog brata Michaela koji ih ima 3. Iako se na stolovima bore i nitko nikome ne popušta, sva četvorica se bodre do zadnjeg trena.

‘Ova pobjeda je veoma uzbudljiva jer dolazi iz veoma prestižnog turnira. Ova igra ima dugu povijest pa mi je samim time još draža pobjeda’, rekao je Robert.

Seven-Card Stud championship se na WSOP serijalu održava od 1973 godine, no ono što je puno zanimljivije jest osvajanje narukvice tri godine za redom, što je uspjelo još samo petorici igrača: Doyle Brunson, Johnny Moss, Allen Cunningham, Matt Matros i Robertovom bratu Michael Mizrachiu. Ako se ovako nastavi mogao bi sa trona skinuti Doyle Brunsona koji je osvajao narukvice pet godina za redom.

Vratimo se na ovaj turnir. Finalni stol je bio težak. Sedam od osam igrača na njemu su već osvajali narukvice. Jedini koji nije, Steve Weiss, je također dobar igrač.

Najveći favorit za osvajanje bio je Ted Forrest, koji ima na svom imenu 6 narukvica, no on je ispao na 4. mjestu što je omogučilo Robertu da se koncentrira na druge protivnike.

Mizrachi i Grapenthien su na kraju došli u Heads Up dvoboj i bilo je jako teško reći tko će pobjediti. Grapenthien je uglavnom bio short stack, ali je u nekoliko navrata dobio odlične karte te je u jednom trenutku i bio u prednosti. Ipak, strpljivost i dobre karte dovele su do toga da Robert pobjedi.

‘Grapenthien je odličan igrač. Morao sam se fokusirati na svoju igru pa tek onda na protivnike,’ rekao je Mizrachi.

Na turniru je sudjelovalo 87 igrača, a ukupni nagradni fond bio je $817 800. Osim ovih na finalnom stolu, u novce su još ušli i David Benyamine, Bill Chen, Calvin Anderson, Rod Pardey, Adam Friedman, Stephen Chidwick, Adam Owen, Jeffrey Lisandro i Felipe Ramos.

1. Robert Mizrachi $242,662
2. Matt Grapenthien $149,976
3. George Danzer $103,230
4. Ted Forrest $72,971
5. Steve Weiss $53,012
6. David Benyamine $39,611
7. Bill Chen $30,466
8. Calvin Anderson $24,142

Odgovori