Omaha Hi-Low Split-8 or Better WSOP

10,000$ buy na ovaj turnir privukao je samo 212 igrača, što i ne čudi za ovu ne tako popularnu igru. Prvih 27 ulaze u nagradu, a zadnji dobije nešto više od 17 tisuća, dok je novčana nagrada za prvo mjesto 488,241$.

Final table

  1. Michael Chow
  2. Yueqi Zhu
  3. Steve Wong
  4. Tony Merksick
  5. Eugene Katchalov
  6. Abe Mosseri
  7. Sammy Farha
  8. Sergey Altbregin
  9. James Dempsey
  10. Mike Sexton

Možda svima najpoznatije ime je Mike Sexton. Mike Sexton je poker profesionalac i komentator, član je pokerove kuće slavnih. 1989 je osvojio WSOP, u 46 WSOP natjecanja je unovčio svoje znanje.

Na ovom turniru došao je do zadnjeg stola i ispao na desetom mjestu. Na folpu dolaze AA8, i Sexton checkira, a Farha beta, a Sexton radi raise koji Farha zove. Na turnu se okreće 3. Sexston ulaže, a Farha podiže ulog tako da Sexton mora uložiti sve svoje čipove što on i radi. Sexton drži u ruci AQ97 i ima tris aseva, a Farha A543 i ima full house. Na riveru dolazi 2 što ne pomaže Sextonu. Ispada na 10. mjestu i nosi kući 34,814$.

Drugo najpoznatije ime je svakako Sam Farha. Dosta ljudi ga zna sa High stakes pokera. Najveće dostignuće u pokeru mu je 2. mjesto 2003 na WSOP-u, main event. 2005 također je došao do novca u main eventu na WSOP-u.

Evo jedne neugodnosti oja se dogodila na ovom eventu. Ostalo je troje igrača, a među njima i Yueqi Zhu. Amerikanac Kineskog podrijetla. Jedan od navijača koji su navijali za Farhu doviknuo je: „You can’t mess with the Lebonese unless you’re Chinese! I don’t see any Chinese at the table!”, nakon nekoliko trenutaka ponovno je rekao: “Everything made in China always breaks!”, na što je Yueqi Zhu reagirao i rekao mu: “Shut the f*** up!”

Čovjeka su maknuli iz navijačke zone na inzistiranje Yueqi Zhua, iako ga je voditelj samo upozorio.

Do HU borbe došli su James Dempsey i Sammy Farha. Sammy je u prednosti što se tiče čipova. Ima 4,450,000 a James ima 1,900,000.

Nakon nešto više od 3 sata igre Sammy Farha uspio je savladati Jamesa Dempseya i uzeti WSOP naslov, narukvicu i 488,241$.

Zadnja ruka
Nakon što mu je ostalo samo 200 000 čipova, Dempsey je išao all in sa J865, a Sammy ga je prati sa J974. Na flopu se otvara T43. NA turnu se okreće T, a river također T.

Zanimljivo zvuči Farhina izjava kad je pitao koje event počinje danas, a voditelj mu kaže da počinje $2,500 Pot-Limit Omaha. Farha:“ Ja to moram igrati, kako da to propustim?“. Iako turnir počinje u 12 sati po njihovom vremenu, što je oko 20 sati po našem vremenu. Da budemo precizniji, samo 5 sati nakon završetka ovog turnira kojeg su igrali cijeli dan. Svaka čast ako izdržiš Sammy.

Odgovori