Small ball poker

Small Ball Poker je poznat od prije ali ga je Daniel Negreanu definitivno popularizirao pod tim imenom.

Bit je u small poker strategiji da povecavate svoj stack bez da riskirate puno svojih.

Cilj je povecati svoj stack sa što manjim riskiranjem ostalih chipova. S time ce vas protivnik pomislit da ste totalni luđak i oni ce protiv vas opustenije igrati a vi cete ustvari sa losim kartama samo probat uzet pot na flopu.a sa dobrim kartama cete jos uvijek imat oznaku luđaka koju mozete dobro iskoristiti. Mali rejzovi od recimo ako je blind 1 euro raise na 2.5 do 3 eura jer tako ne riskirate puno ako vas ulove u reraise a tako i netrebate puno betat na flopu da oduzmete pot.

Savršeni handovi u small ballu su suited connectorsi tj. 87 ili 64 u istoj boji.

  • ne pokušavajte krast blind ako je neko ispred tebe callao
  • kradite blindove sa rukama koje imaju potencijala da cete dobit nesto jako,suited connectorsi su u tom primjeru savršeni
  • izbjegavajte karte bez potencijala npr. 84offsuit

Recimo da imate A5 i nitko vas ne reiza i vi naravno reizate recimo sa BB 1 euro na 3 eura i calla vas BB,on je prvi na redu i checkira,i vi ako i ne pogodite flop vi riskirate sa samo 4 eura beta za pot od 6.50 eura.

  • pozicija i agresivan bet ce vam pomoc da dobijete puno manjih potova
  • betajte 1/2 2/3 pa do 3/4 pota
  • kada fulate skroz flop probajte sa jednim betom na flopu oduzet pot ako calla samo check ili fold

Evo ovo je jedna od strategija texas holdem pokera koju ja ne koristim ali igraju ga mnogi profesionalci, ali najpoznatiji je daniel neagreanu a vidio sam da povremeno igraju i David Lindgreen i po meni najbolji igrač svih vremena Doyle Brunson. Probajte odigrat na malim limitima small ball i provjerite jeste li za tu strategiju.

Odgovori