SnG strategija za početnike

Bankroll Zahtjevi

Howard Lederer kaže da, ako ste gubitnički tip igrača, trebate beskonačnu gomilu novca. Ako slijedite NLH SnG strategiju u ovom članku malo je vjerojatno da ste gubitnik. Što se tiče bankrolla za igranje na SnG turnirima, morate imati na umu da vaš bankroll mora biti 50-100x veći od buy in-a na jednom turniru. Dakle ako igrate SnG turnire sa buy in-om od 2$, vaš bankroll mora biti min. $100.

Kada preći na veći level?
Ako se držite pravila od 50 buy-inova, tada je jednostavno odlučiti kada preći na veći level. Kada skupite 50 buy-inova za veći level, pređete i ako iskusite negativan niz, jednostavno se spustite na prethodni level i vratite gubitke.

Rana faza SnG turnira

U ranoj fazi, srednji i veliki pocket parovi dobivaju na vrijednosti prije flopa, no morate biti spremni na fold u slučaju da na flopu padne A(as). Sigurno se pitate zašto baciti „osrednje“ karte ako je A na flopu. Razlog je jako prost, zbog činjenice da 80% igrača ide sa asom u ruci prema flopu bez predhodnog betanja, pogtovo na low buy-in turnirima. S premium hendovima trebate povećati iznos svojih bet-ova jer će vas loši protivnici vjerojatno isplatiti. Vjerojatno će biti i više multi-way pot-ova (sa 3, 4 pa i više protivnika) što znači da i mali parovi te suited asovi dobivaju na vrijednosti ali ulazite u igru samo ako nije preskupo za platiti.

Kratak komentar o srednjim parovima

Za srednje parove kao 77, 88 i 99, Chris Moneymaker sugerira da je u redu platiti u preflop fazi sa sredine, ali samo ako će vas to koštati manje od 1/15 od vašeg chip stack-a. Dakle, ako imate 800 žetona ispred sebe, u redu je da call-ate sa srednjim parovima, ako je to samo oko 50 chipva. Ako je više od toga, fold je ono što je ispravno napraviti. Svaka veća svota od navedenog može vas dovesti do preranog gubitka vašeg stacka.

Srednja faza SnG turnira

Teže je krasti blindove protiv protivnika koji ne znaju foldati, stoga ostanite tight i sa premium handovima poput JJ, QQ, KK, Kas, AA idite all in, jer je velika vjerojatnost da će vas loši igrači zvati sa lošijim hendovima – pogotovo ako igrate turnire sa low buy in-om, jer takvi turniri su puni „riba“. Srednju fazu treba iskoristiti sa premium handovima za jačanje stack-a i lagani prelazak u bubble fazu.

Bubble faza

Što se tiče bubble faze treba biti strpljiv i dopustiti vašim protivnicima da se sami poizbacaju iz turnira. Bubble faza je najbitnija faza u SnG turnirima, jer tu morate donositi važne odluke. Naša preporuka je da u bubble fazi idete all-in striktno na premium handove (JA, KQ, AQ, JQ KK…). Greške koje se ovdje čine dolaze zbog manjka svijesti o veličini stacka (broju čipova) te call-anju bez premium hendova. Većina profita dolazi s igre u Bubble fazi stoga morate ispravno procjeniti svoje raspone hendova s kojima ćete ulaziti all-in ili foldati.

Za micro i low limit SnG turnire, Titan Poker je soba koja se ističe velikim izborom turnira i prometom igrača. Zaigrajte na najvećoj poker sobi u iPoker mreži i ostvarite extra cash bonus sa kodom: „THPKR“!! više detalja na ovoj stranici

Odgovori