Što gledati kod odabira poker seta

Osim karata, najvažnije je imati i dobre čipove. Oni su mjerilo snage u igri, te točan broj čipova pojedinog igrača karakterizira njegovu poziciju

Osim dobrih karata, imati poker set je najvažniji komad opreme koji morate imate da biste igrali poker. Bez njega je kao da igrate nogomet bez golova, moguć ali ne pretjerano zanimljiv.

Moguće je igrati s pravim novcima, ali poker čipovi ih zamjenjuju. Novčanice i kovanice predstavljaju pravi problem. Nisu sve iste veličine, mogu oštetiti stol, na kraju dana nitko nema sitnog za razmijeniti…

Igrati turnir je ipak puno zanimljivije nego cash, a za turnir su isključivo potrebni čipovi.

Postoji razlog zašto se svi profesionalni poker turniri igraju s kvalitetnim čipovima, a to je zato što klize, glatki su i veća je zabava igrati s kvalitetnim čipovima, ali služe i za raditi razne trikove.

Dakle, što treba gledati kad se kupuju čipovi?

Postoji veliki odabir čipova, te su vrlo pristupačni. Imate ih od 100 kn pa do nekoliko tisuća. Generalno gledajući, izbjegavajte plastične čipove. Za malo više novca možete si nabaviti ‘clay’ čipove, koji su malo teži i lakše je s njima rukovati.

Morate paziti i na količinu. 300 čipova je uglavnom dovoljno da odigrate cash ili turnir.

Možda najpoznatiji setovi kod nas su Poker Set Vegas i ABC set, dok od malo kvalitetnijih se mogu naći ‘clay composite’ od 300 komada za oko 450 kn. Vegas i ABC su dosta jeftiniji.

Poker set

Odgovori