Poker turnir: European Poker Tour (EPT)

Europski Poker Tour je stvoren kao odgovor na visoko popularne, ali i uvelike centtirane u Americi, World Poker turneje. European Poker Tour – obično nazivaju EPT – okuplja neke od najboljih talenata u svijetu koji će se natjecati u unosnim turnirima širom Europe. Iako EPT nije dosegla ljestvicu od WPT, (buy-inovi i nagrade su manji) natjecatelji u reigiji znaju odšetati s nagradom od € 100000 – što je respektabilna suma i za mnoge profesionalce.

U usporedbi s mnogim live poker događanjima, EPT je relativno nov. Startao je u 2004 i uskoro se rascvjetao kao hit u svijetu, startao je uspješnu televizijsku seriju koja je pomogla učvrstiti poker reputaciju kao legitiman sport širom Europe i svijeta. Glavna snaga iza ovog je John Duthie (CEO / izvršni producent, dobitnik prve Ladbrokes Poker Million i redatelj / producent Mattie UK TV-serije); Thomas Kremser (EPT Tournament Director, direktor turnira “Poker Late Night” ); Sunset & Vine (tvrtka koja proizvodi više od 2000 sati tv programa godišnje ).

EPT donosi 8 igrača na Final Table. Ti finalisti i trkači iz prethodnog turnira igraju jedni protiv drugih u Grand Finalu za naslov europskog Poker Tour Championa, a prvu nagradu od oko 650000 €.

EPT događanja se održavaju u cijeloj Velikoj Britaniji, Francuska, Danska, Španjolska, Irska i Njemačka. Konačna serija će se održati u Monte Carlu, Monaco, grad znan po glamoruznoj i bogatoj povijesti kocke.

Kvalificiraj se preko Sun Poker -a

Odgovori