Texas Hold’em i Bankroll

Texas Hold’em je najbolja varijanta za započeti igrati poker. Varijanta koja je najpopularnija među samim početnicima. Općenito gledajući to je najlakša varijanta igranja pokera, za koju se tvrdi da se može naučiti u samo dvije minute ali gdje je potreban cijeli život da je usavršite.

Za razliku od svih ostalih varijanti pokera ovo je jedna koju igraju svi početnici pa tako i jedna od onih iz koje možemo u početku i najviše naučiti. Dobro je znati u početku da se svima nama mogu dogoditi veći gubitci , i to ne samo u samom početku. Nije ni malo strano da takvi loši periodi igre mogu trajati i po nekoliko dana bez obzira na to koliko smo vješti u samoj igri i koliko dugo igramo. Jedan primjer svemu tome je gubitak od npr. 40 Big Bets tj. 80$ u igri 1$/2$ Limit Texas Hold’em-a.

Jednim dobrim Bakroll-om nazivamo najmanje 300 puta većim iznosom na vlastitom računu od samog Limit-a koji igramo u varijanti Texas Hold’em-a (npr. Limit za stolom 0,50$/1$, idealan Banrkoll 300$). Procjene su to stručnjaka prema kojima je takav Bankroll idealan za pokrivanje mogućih gubitaka. Za dobar napredak svog Bankroll-a važno je istaknuti da sam princip i stil igre svakog pojedinca jako utječe na njegov Bankroll. Tako igrači koji su puno više opušteniji u svojoj igri zasigurno imaju više mogućnosti u samom poboljšanju vlastitog Bankroll-a on onih koji igri pristupaju jako agresivno iako napominjemo, da to ne mora bit uvijek slučaj.

Napomenimo uz sve to da igrači koji su skloniji “Shorthanded” varijanti u startu trebaju posjedovati i malo veći Bankroll, jer same oscilalcije tijekom igre mogu bit dosta različite. Dakako je tu važano napomenuti bitno činjenicu u toj varijanti tj. broj igrača za stolom. Što manje igrača, više odigranih ruku. Brze promjene Bankroll-a su tu automatizirane.

Procjenom strčnjaka dole je prikazana tabela za procjenu Bankroll-a kod određenih Limit-a (Pot LImit Texas Hold’em)

Limit: Bankroll:

$0,50-$1 $300-$500
$1-$2 $600-$1.000
$3-$6 $1.800-$3.000
$5-$10 $3.000-$5.000
$15-$30 $9.000-$15.000
$30-$60 $18.000-$30.000

Napomenimo još samo da kod No-limit varijante vlastiti Bankroll prije samog počekta igranja nebi smio bit manji od 1000 do 2000 vlastitog iznosa na računu u usporedbi na Big Blind.

5 komentara

 1. marko napisao:

  zašto je tolika razlika u bankrollu za limit i nolimit holdeem

 2. igorbrzi napisao:

  @ marko… : jednostavno je ako samo matematički pogledaš,ili ako si sam igrao limit i no limit…puno lakše je izgubit svotu na no limitu, nemaš ograničenja pri ulaganju i u jednoj ruci sve možeš izgubit ili dobit…dok kod limita ako si ga igrao imaš taj limit koji to ne dozvoljava tak lako iako moguće.
  uz to savjet već kad je riječ o bankroll-u, u igru ulaziš sa ca. 10% svog ukupnog kapitala, ne više…polako samo ;)))

 3. Djordje napisao:

  Your information has been sent to our customer service department. We will review your case (est. time 72 hours) and take action as necessary. LUDI meni je se ovo pojavilo prije nekih 5 mjeseci..uvopste nemogu uci na poker..moze li mi neko reci sta ja!?????????????Sta trebam raditi??

 4. nevena napisao:

  zasto nemogu uci u poker na fejsbuku

 5. nevin napisao:

  šta će ti facebook poker kad možeš besplatno doći do para i na pravom pokeru igrajući freeroll besplatne turnire http://thpkr.net/stars

Odgovori