The Big One for One Drop

WSOP turnir s buyinom od milijun dolara počeo je jučer s 48 igrača koji su napravili nagradni fond od $42,666,672. Danas ih je ostalo 37, a na vodećem mjestu je Brian Rast.

Krenimo redom, od samog početka turnira pa do kraja dana. Pokušati ću napisati sve najvažnije što se dogodilo na ovom nevjerojatno vrijednom događaju.

Grupna fotografija

The Big One je $ 1 000 000 buy in turnir, najveći turnir u povijesti pokera. Radilo se na njemu gotovo godinu dana, a kada je taj dan napokon došao, 48 igrača je sijelo za svoje stolove. Bilo je nekoliko iznenadnih otkaza u zadnji čas, no brojka od 48 je fascinantna. Prva nagrada iznosi izvrsnih $ 18 346 673 koja je također najveća u poker povijesti.

Od svakog buy ina će se $111 111 izdvojiti za humanitarnu organizaciju što znači da će preko pet milijuna dolara otići u humanitarne svrhe. Svaka Čast!

Finalni stol će zaigrati 9 najboljih igrača, te će se među njima podijeliti nagrada. Turnir možete pratiti uživo na WSOP.com

Krenimo sad na događanja na turniru. Svaki igrač počinje s tri milijuna čipova, a leveli traju 60 minuta.
Phil HellmuthLista igrača:
Ben Lamb
Guy Laliberté
Rick Salomon
Tom Marchese
Jason Mercier
Nick Schulman
Jens Kyllönen
Mike Sexton
Erik Seidel
Cary Katz
Noah Schwartz
Michael Mizrachi
John Morgan
Brian Rast
Bill Perkins
Vivek Rajkumar
Paul Phua
Chamath Palihapitiya
Tobias Reinkemeier
Daniel Negreanu
Phil Ruffin
Paul Newey
Andrew Robl
Eugene Katchalov
Dan Shak
David Einhorn
Antonio Esfandiari
Richard Yong
Phil Galfond
Tom Dwan
Jonathan Duhamel
Frederic Banjout
Robert Bright
Ilya Bulychev
Roland De Wolfe
Haralabos Voulgaris
Bertrand Grospellier
Mikhail Smirnov
Phil Hellmuth
Talal Shakerchi
Phil Ivey
Gus Hansen
Justin Smith
Sam Trickett
Philipp Gruissem
Brandon Steven
Giovanni Guarascio
Bobby Baldwin

Gus Hansen čuva $50 000

Gus Hansen čuva $50 000

Bilo je glasina da će Guy Laliberté(osnivač humanitarnog fonda) otići all in prvu ruku, tako da su svi s velikim očekivanjem pratili što će se dogoditi. Tobias Reinkemeier je napravio raise, a Laliberté je svoju ruku ipak bacio. Šteta :D

Prva ruka koja je otišla do all ina i calla izveli su Tom Dwan i John Morgan. Oba igrača su imala skalu jednake jačine, tako da nitko nije ispao.

Sat vremena nakon što je igra počela, stigao je i Phil Hellmuth. Zauzeo je svoje mjesto između Bob Brighta i Daniela Negreanua.

Justin Smith je prvi ispao nakon pauze. Kako je u prošloj ruci izgubio većinu čipova, ostalo mu je 30 000, te je gurno all in. Brian Rast ga je zvao sa AT, dok je Smith držao Q5. Desetka je došla na turnu, a Q se nije pojavila. Justin Smith je postao prvi igrač koji je ispao s turnira.

U prethodnoj ruci je Smith zvao all in sa skalom, ali je predvidio boju koju je držao Banjout.

U jednoj ruci dogodilo se nešto nevjerojatno, barem po riječima Galfonda. Smirnov je bacio poker osmica. Kako, zašto još uvijek se ne znam, ali čovjek valjda nije bio siguran u jačinu svoje ruke. Inače, napravio je fold na riveru kada je Morgan gurnuo all in na moguću skalu u boji.

Banjout je izbacio Kyllönena, tako su sva trojica igrača ispala s istog stola. 235Q je bilo na stolu kada je Kyllönen gurnuo all in sa AQ. Banjout ga je odmah zvao sa A4. Na riveru je došla 6, karta koja ga nije spasila, te je Banjout povećao svoj stack za nešto više od dva i po milijuna čipova.

Perkins izbacio Duhamela. 96T je bilo na flopu. Oba igrača su otišla all in. Perkins pokazuje 78 za skalu, a Duhamel QT za top par i čekanje boje. Jedna karta mu je radila boju no na njegovu žalost izašle su obje karte druge boje.

Kada je došla pauza za večeru, moglo se vidjeti tko je povečao svoj stack, odnosno tko je chip leader, a tko je na rubu ispadanja. Frederic Banjout i Phil Hellmuth su jedini imali preko 8 milijuna čipova, dok su Eugene Katchalov, Paul Phua, Daniel Negreanu i Bertrand Grospellier imali manje od milijun.

Phua je slijedeći ispao i to baš od Negreanua koji je imao nešto više čipova. Negreanu je imao 88, a Phua 44. Nikome se nije ništa otvorilo te je Negreanu uzeo pot i izbacio igrača.

Brian Rast, Jonathan Duhamel

Nakon toga je ispao Erik Seidel kojeg je izbacio Antonio Esfandiari. Također su oba igrača otišla all in prije flopa. Seidel je imao AT dok je Esfandiari imao 22. Seidel, koji je imao jako malo čipova nije uspio izbaciti Esfandiaria iz ruke. Došle su sve male karte te je Seidel morao napustiti stol.

Ubrzo nakon Seidela ispao je i Bertrand Grospellier. Schwartz, Hansen i Grospellier su bili u ruci, ali s tom razlikom što je Grospellier bio u all inu na flopu. Schwartz i Hansen su checkirali do kraja te je Hansen uzeo ruku sa full house.

Antonio Esfandiari se može pohvaliti još jednim izbacivanjem. Ovoga puta je izbacio Nick Schulmana. Na flopu su bile 3J6. Esfandiari je napravio bet, a Schulman raise koji je Esfandiari ispratio. Na turnu je došla Q. Igrači su otišli all in. Schulman je pokazao AA, a Esfandiari QJ. Na riveru je došla nebitna 8.

Do kraja dana ispali su još Eugene Katchalov, Michael Mizrachi i Giovanni Guarascio, a chip leader je postao Brian Rast koji jedini ima preko 10 milijuna. Prvi pratitelj mu je Phil Hellmuth sa nešto više od 8 milijuna.

Odgovori