Tight igrači vs agresivni igrači

Sigurno ste se susreli s igračima koji su previše agresivni, ili oni koji su previše tight. Evo nekoliko opaski o tome kako igrati.

Texas Holdem

Texas Holdem


Ne paničariti.

Ako igrate tight, a većina vaših protivnika zove vaš raise koji radite prije flopa, može vas omesti u vašoj igri. Puno igrača u ovakvoj situaciji počinje igrati agresivnije i miče se od vlastite igre i daje novce loose igračima. Nemojte to raditi. Ne paničarite. Duboko udahnite. Ako trebate odmoriti, kliknite ‘sit out’ ili ako ste u live igri, maknite se sa stola na 2-3 minute. Ključ uspjeha je da budete opušteni i da nastavite ispravno razmišljati.

Razumijevanje

Može biti veoma frustrirajuće kada izgubite, ali trebate razumjeti da je to rezultat nečega što će vam se isplatiti dugoročno. Dobro je igrati protiv loših igrača. Želite da vas zovu kad imate AA a oni 46 off. Želite da jure za ludim skalama ili bojama. Naravno, ponekad će vas dobiti, ali zapamtite, ako oni nastave zvati svaki vaš raise, biti ćete veliki favorit za osvajanje pota svaki put. Sreća vas može napustiti na kratke staze, ali dugoročno ćete vi biti na vrhu.

Prilagodba

Recimo da vaš raise prije flopa prati 5-6 igrača. Što onda napraviti? Pokušajte napraviti veći raise. Pokušajte pronaći pravi raise koji će Vam omogućiti igru sa jednim ili dva igrača. Tada su vam šanse za pobjedu veće, ali opet budite oprezni, nemojte svakog igrača gurati van igre prije flopa. Ako igrate cash, preporučamo da uđete na stol sa maksimum buy inn.

Trebate razraditi taktiku igranja prije flopa. Ponekad trebate napraviti raise, ponekad limpati sa početne pozicije. Ako ste na početnoj poziciji i držite AA ili KK, probajte limpati. Velika je vjerojatnost da će netko napraviti raise i tada možete krenuti u kontru.

Ako nakon svega ovoga imate probleme s agresivnim igračima, ne postoji ništa loše od odmora od nekoliko dana. Zaboravite na poker, odmorite i onda se vratite i uzmite im novac.

2 komentara

  1. funny napisao:

    da limpajte aa uvijek neko može rejzat, duboko udahnite rofl

  2. Root napisao:

    Tight protiv lose agresivnih a lose agresivno protiv nitova, jednostavnije rečeno

Odgovori