Tipovi igrača: Kako im uzeti novac

U ovom članku

* Kako se tipovi protivnika razlikuju
* Tipovi igrača
* Kako ih pobijediti

Kada igrate na nižim limitima,ne morate se brinuti o tome dali ćete pročitati vaše protivnike, jer ih najvjerojatnije nećete nikad više vidjeti. Važno je znati koji je tip igrača vaš protivnik i kako prilagoditi vaš stil igre kako biste mu se mogli suprostaviti.

Kako se tipovi protivnika razlikuju

Postoje dva osnovna pitanja koje biste se trebali upitati:

* Da li on igrati puno ruku ili samo nekoliko?
* Da li on igra agresivno ili pasivno?

Netko tko voli igrati puno ruku nazivamo „loose“, dok netko tko igra tek nekoliko pažljivo odaberenih ruku zovemo „tight“.
To se jasno odnosi na igračev preflop stil, ali možete koristiti iste pojmove kako bi se opisali post-flop stil. Jedan pojam, na primjer, je ‘labav fit ili odustati. ” To se odnosi na igrače koji vide mnogo flopova, ali uvijek odustanu od ruke kada nista ne pogode na flopu. To se ,naravno, obično ne događa, što ga čini slabim jer ga se lako može izgurati iz pota.

Drugo pitanje odnosi na to kako igrač igra svoju ruku. Ako je agresivan, možete odabrati svoj stil igre koji če ga ukrotiti.To može biti jednostavan check raise (jer znate da je on tip igrača koji će ulagati i vama će pružiti mogućnost za podizanje). Vi također možete ga natjerati da vas ide blefati.Naravno od pasivnog igrača nemožete očekivati da će vas blefati jer blefanje je potez agresivnog igrača.

Najbolji način kako se suprostaviti pasivnom igraču je da napravite value bet.Kada imate dobru ruku vi znate da vaš pasivni protivnik neće ulagati na svoju inicijativu pa mu morate pomoći i svojim ulaganjem pružit mu šansu da vas prati.

Bez obzira s kojim ste protivnikom suočeni vaš cilj je da radite upravo suprotno od onoga što on radi,to znači da ako on igra loose vi igrajte tight i obratno.

Rocks (Stijene)

Počnimo s jednim od ekstremnijih tipa igrača :Stijene
Stijene su jednostavni za uočiti jer oni rijetko kad igraju.Takav tip igrača je sposoban čekati satima i ne odigrati nijednu ruku.I oni ne čekaju dobru ruku već najbolju!

Prilagođavanje svoje igre njegovom je vrlo lako:

-Ignorirajte ga
-Napadajte njegove blindove u svakoj prilici
-Ako zove vaš preflop ulog,skoro uvijek možete osvojit taj pot sa svojim betovima na flopu i turnu
-Kada pokaže snagu svojim ulozima vrijeme je da mu se maknete sa puta

Stijena može profitirati na nižim limitima,bez obzira što je njegov stil igre slab.On samo treba jednu stvar da bi zaradio: idiota.Stijena zarađuje na ljudima koji odaberu pogrešan trenutak za blef.

TAGs

Tag je skraćenica za tight agresivne igrače i predstavlja problem jer vi biste trebali biti isti taj tip igrača.Nema previše za reć o tag-ovima.Jednom kada postanete Tag jedino što možete da se zapitate koji dio vaše igre je slab. To isto se odnosi i na vašeg protivnika koji igra tim stilom.

Vi morate biti agresivni ali morate pažljivo odabrati kada biti agresivan. Također možete napadati Tag-ove blindove ali također sa dozom opreza.

Generalno gledajući kada igrate protiv Tag-a najbolji način razmišljanja je:

– on nije vaš tip protivnika
– koncentrirajte se na prave ribe (slabe igrače)
– ako nema slabih igrača za vašim stolom potražite drugi stol

Možete steći puno dobrog iskustva kada igrate sa Tagovima posebno sa slabijim Tagovima koje ćete naći na nižim limitima i promatrajući njihove slabosti lakše ćete uočiti i svoje.Zaključak je da Tagovi nisu vaš idealan protivnik.

Manijaci

Manijaci su čista suprotnost o onome o čemu smo dosad pričali.Oni su divlji i slabi igrači.Manijaci su loose tj. Labavi i veoma agresivni.Manijaci ne vide poker kao stratešku igru već kao igru u kojoj dobiva onaj ko ima najveća muda,a oni ih definitvno imaju.
Kod manijaka vrlo je lako inducirati blef,oni obožavaju blefati i zato su vaš idealan protivnik.Na nižim limitima ne ispati se slowplayati ali u slučaju manijaka napravite iznimku.

Kada ste suočeni sa manijakom trebate:

– igrati tight
– inducirati blef
– i suzdržati se od blefanja

Protiv manijaka važno je da čekate jaku ruku i da ne pokušavate ništa dokazati manijaku jel za njega ste vi samo jedno ime ko i svaki drugi protivnik.Ako krenete sa mišlju da želite ostavit dojam igrajući s njim to bi moglo samo loše utjecati na vas i bacit vas pod tilt.

LAGs

LAG je skraćenica od loose agresive. Lagovi igraju mnogo ruku i igraju ih veoma agresivno. Oni su kao manijaci sa dozom samokontrole.

Lag stil je bio profitabilan jedno vrijeme na višim limitima,ali to danas više nije slučaj.Što se tiče nižih limita tamo ne postoje Lagovi. Postoje manijaci kao i mnogo igrača koji imitiraju Lag stil bez da znaju što su ustvari lagovi.

Dobar Lag ostvaruje profit nakon flopa. Tu on radi pravilne odluke u marginalnim situacijama i ostvaruje maximalnu dobit. Njegov labav odabir ruku prije flopa je to što ga ustvari stavlja u takve marginalne situacije tijekom i poslije flopa. Njegovi protivnici ga često podcjenjuju govoreći sebi da je on manijak no on ustvari zna što radi.

Nema se previše toga reći za Lagove jer ih nema baš puno na nižim limitima.ako vidite protivnika koji bi prema opisu odgovarao Lagovima morate prilagodit vaš stil tako da igrate manje ruku,induciranjem blefova i izbjegavanjem marginalnih situacija s njim.

Zaključak

Vi ne zarađujete novac na pokeru zato jer tu i tamo dobijete bolju ruku od vašeg protivnika.Svi dobivaju dobre ruke.Ako želite zaraditi,morate igrati svoje dobre ruke bolje nego što to vas protivnik čini.To se odnosi i na loše ruke također.

Nema smisla da vam je cilj suočavanje sa dobrim igračima dok još gradite bankroll na nižim limitima već vam je cilj da tražite protivnike kao što su manijaci i slabi tight protivnici.

Naići ćete na dobre protivnike na srednjim limitima zato na nižim limitima ima dosta manijaka i magaraca s kojima vam je cilj da igrate jer jedino ćete tako izgraditi svoj bankroll za više limite.

Najvažnija stvar u pokeru je kako izgraditi svoj bankroll.To možete učiniti tako da pravilno selektirate svoje protivnike.Ako ste pročitali ovaj članak onda znate kako to učiniti.

Ovaj članak je prevod sa pokerstrategy sajta više takvih prevoda možete nači na PokerMreži

Odgovori