Tony G

Antanas Guoga (rođen u Litvi) ili kako ga većina zna, Tony G, jedan je od najprepoznatljivijih poker igrača u svijetu. Poznat je po svom čudnom ponašanju za poker stolom, što u kombinaciji s prirodnim talentom čini ubojitu kombinaciju. Tony G je jedan od najuspješnijih Australskih poker igrača. Još kao dječak sa 11 godina se iz rodne Litve preselio u Australiju.

Kada je navršio 18 godina počeo je igrati poker. Odmah u početku karijere je napravio svoju reputaciju agresivnog igrača.

Najpoznatija ruka koju je Tony G ikad odigrao bila je pogledana diljem svijeta a snimljena je na Intercontinental Poker Championshipu, gdje je Tony G otišao all in sa A2 protiv Ralph Perrya koji je imao KJ. Nakon što su karte izašle na stol, Tony je osvojio pot i izbacio Perrya iz turnira te mu rekao nekoliko slatkih riječi. (pogledajte video na dnu)

Tony ima zaradu preko 4 milijuna dolara, što ga čini drugim u Australiji. Zanimljivo je to što nikad nije osvoji više od milijun dolara u jednom turniru. Najveći dobitak mu je 552,539$ iz 2009 na European High Roller Championshipu gdje je došao 3. Igra sve poker igre, te gotovo u svakoj ima neku zaradu, od Hold’ema preko Omahe do Seven Card Stud pokera, a najveća zarada za prvo mjesto na jednom turniru mu je bila na Main Event at European Poker Championshipu gdje je osvojio 456.822$.

Tony je osvojio i WPT champion, ali na WSOP natjecanjima još nema narukvicu, ali je 16 puta ulazio u novce što mu je donijelo 657,962$, a najbolji rezultat mu je 3. mjesto sa Pot Limit Omha Eventa na WSOPE 2007. godine.

Tony G je sponzorirani igrač PartyPoker sobe za koju igra na nekim od najvećih turnira na svijetu, ali nastupa i na velikim Cash igrama, kao nedavno na The Big Game sponzorirano od strane PokerStars sobe.

Odgovori