Top 10 Poker Hands (ruku)

Većina vas zna tko je, Phil Hellmuth je jedan od najuspješnijih Texas Hold ’em igrača svih vremena. Nedavno sam pročitao njegovu knjigu, Play Poker Like the Pros, i vrlo sam impresioniran sa njegovom Hold ’em strategijom.

Odabrao sam najznačajniji dio da vam ovdje objavim “Top 10.”  Kada Hellmuth govori o Top 10, on priča o pocket card, o samim rukama koji su potrebe uopće da bu se ušlo u igru. Naravno ovo nije lista ruku koje Hellmuth isključivo igra, ali time sugestira naravno uz male dodatke da tom strategijom svaki igrač može napraviti puno love u limit holdemu već kao početnik a kao iskusniji igrač i u no limit holdemu, čisto čekajući ove karte i igrajući ih agresivno.

Hellmutov Top 10:

1. A-A
2. K-K
3. Q-Q
4. A-K, suited
5. J-J
6. 10-10
7. 9-9
8. 8-8
9. A-Q, suited
10. 7-7

Hellmuth govori kako to igru čini jednostavnom za početnike i ujedno ako se ne riskira ne može se izgubiti novac a ove ruke pobjeđuju većinom više nego kad igrate suited connectore ili aseve sa malim brojevima jer većina ljudi sa asevima i ulazi u pot i šta ako uđete sa A-9 a vaš protivnik ima A-J onda ste van.

Najčešće igrane ruke od većine igrača:
AJs, ATs, A9s, A8s, A7s, A6s, A5s, A4s, A3s, A2s, KQs, KQ

Drugo sa takvom igrom većinu vremena stvorite imiđ za stolom kao nekog tko igra tight pa time možete agresivnom igrom na flopu iako ne pogodite agresivnom igrom izvući novac.

Igraj ovih top 10 ruku u low limit Hold ’em igrama i generirat ćeš novac. Čim izgradiš veći bankroll i samopuzdanje, onda možeš povećati broj startnih ruku koji igraš.

Biranje startnih ruku dosta ovisi protiv koga igraš i u kojoj poziciji se nalaziš. Moja preporuka je da pročitate knjigu za više detalja.

1 Comment

Odgovori