Tri ključna poker savjeta koja se lako zaborave

Tri Ključna poker savjeta koja se lako zaboraveKad počneš igrati poker pa i u drugim fazama napretka kako igraš Texas Holdem uvijek češ biti u potrazi za najboljim savjetima i strategijama da popuniš rupe u svojoj igri. Čitajući kvalitetne savjete od vrhunskih igrača će ti pomoči identificirati gdje nešto krivo radiš u svojoj igri, tako da možeš poboljšati svoje slabe točke i neprofitabilne poteze.

Ali svejedno češ često naći dosta knjiga i internet stranica koje ponavljaju jedne te iste savjete o pozicijama, money managmentu, povečavanju uloga itd.. , samo što ima puno savjeta koji su zaboravljeni i izostaju a jako su važno za izgradnju pobjedničke igre. I tako ovdje su 3 zaboravljena Tipa koja su važna i nećemo ih zaboraviti …

1) Poker je igra na duge staze
Potrebno je zapamtiti da se novac pokerom dobiva na duge staze, a ne kroz pojedine individualne partije. Mnogi početnici sjednu za stol bez puno para i igraju s namjerom da zarade lak novac. Ali stvari ne idu tako lako.

Dobar no limit igrač pokupi negdje u prosjeku oko 8 big bilindova na sat.

2) Uvjek pokušavaj igrati protiv igrača goji su gori od tebe. Pobjeđvanje dosta ovisi o tome kako se biraju stolovi kao i strategija koja če se primjenjivati protiv igrača. Stvarno nije bitno kolika ti muda misliš da imaš, zato jer igranje protiv jačih od sebe te neče baš učiniti bogatim na kraju dana. Puno je profitabilnije igrati protiv loših igrača jer oni puste uvijek više čipova kad gube nego profići.

3) Nikad nemožaš znati sve
Kao poker igrač, nikad nisi pre star niti preiskusan za naučiti nešto novo. Ja zarađujem novac od pokera več nekoliko godina, ali uvijek i sad učim nove koncepte svaki drugi dan. Najlakše je misliti “ja znam sve” ali to če te jako oganičiti i zakočiti napredak u igri pogotovo na duge staze.

To je ono što odvaja dobre igrače od najboljih jer najbolji igrači uvijek dodaju nešto više svojoj igri, stalno traže da razrade i poboljšaju svaki aspekt svoje igre.

Puno sreće na stolovima…

Dopisnik: Marino Stanić

Odgovori