Učestale pogreške I.Dio

Prva i najčešća pogreška svakog početnika je ta, da učestalo sudjeluje u igri ukaže li se i najmanja mogućnost za to. Primjer jednoj tavoj ruci je recimo J 7. Naravno da je u ovom slučaju takva mogućnost jedan Straight za što je u samom startu mogućnost za to vrlo mala. Dalje u navedenom slučaju postoji još “gora” mogućnost da nakon samog Flopa nešto i imate u ruci te da nastavite dalje igrati ne obazirući se na to koliko jakog takozvanog Kickera sami posjedujete. Po procjenama stručnjaka za kvalitetan ulazak u igru ostaje vam 20% – 30% mogućih kombinacija u ruci prije samog Flop’a.

Za održavanje takve jedne kvalitete u samom pokeru potrabna je naravno ogromna disciplina i strpljivot za vrijeme partija. Naravno da bi svatko od nas nakon desetak super odigranih ruku i nakon što dobije jednu ispod prosječnu ruku htio odigrati dalje i bit sudionik igre, no tu nastaju već prvi znakovi koji ukazuju na to da je vrijeme da se ponovo koncetriramo na samu igru. Ukoliko uspijete na dobrom ste putu da dalje nastavite sa kvalitetnim pokerom.

Jednja od dodatnih činjenica i većih pogrešaka samog početnika je odigravanje svakre ruke sa Asom iako uz njega imate samo niskog ili isto tako ne prejakog srednjeg Kickera. Take je zasigurno neugodan primjer ili situacija ako uđete u igru sa takvom rukom i u samom Flopu potrefite asa što vam na kraju ništa drugo ne znači nego jedan običan par sa niskim Kickerom. U takoj određenoj situaciji morate biti svjesni činjenice da protivnik već u startu može imati jačeg Kickera, dva para, ili što je isto tako itetekako moguće tris.
Nađete li se u takvoj situaciji razmislite o tome nije li možda bolje baciti i tog asa kojeg imate.

Odgovori