Učestale pogreške II.Dio

Puno igrača iako u samom dijeljenju u ruci posjeduje vrlo jake karte skoni su prepuštanju protivnika da započne samu igru da podigne ulog ili da samo i on sam propusti dalje s čime je sam sebi dao mogućnost da slobono i bez plaćanja pogleda što će se na stolu pojaviti nakon Flopa. Samim ne ulaganjem dali ste protivniku ili još gore protivnicima sa slabijim kartama da za jako mali ulog pogledaju Flop i što ih nakon toga može dovesti u jako veliku prednost za razliku od vas samih, iako ste u samom startu možda imali i puno jaču kartu a u suprtonom slučaju ste dali opciju vašim igračima za stolom da jako slabim početnim kartama u flopu pogode neku od karata. Tako je zasigurno najbolje za punim stolovima sa jakom početnom rukom u startu kada dođete na red da sami preuzmete inicijativu i podignete ulog.

Isto tako je pogrešno i propuštanje takozvani Check ukoliko čak i imate jak par na stolu ili dobru poziciju nakon flopa jer će te s time protivnicima opet dati priliku da besplatno dobiju mogućnost pogledati iduću kartu. Kod velikih potova i dobroj startnoj poziciji te dobrim kartama na stolu dobar savjet svakako je ulaganje ukupnog pota s čime bi protivniku dali zasigurno na razmišljenje dali da pozovoe vaš ulog da bi i sam vidio iduću kartu koju možda on sam upravo čeka.

Ne zaboravite činjenicu, da sve čipove koje ne izgubimo možemo shvatiti isto vrijednim kao i čipove koje dobijemo. Zato je jako bitno znati kada nakon nekoliko izgubljenih ruku ili partija jednostavno trebate prekinuti i odustati.

I zadnja stvar koju treba napomenitu je totalno pretjerano I bez ikakvog promišljanja takozvano blefiranje protivnika. Ako ste već spremi na takav jedan potez važno je ovdje napomenuti da sa jednim sitnim dizanjem nikoga zasigurno nećete uplašiti niti prisiliti na odustajanje još pogotovo ako on sam posjeduje jaku kartu. Sve u svemu blefiranje vam u većini slučajeva neće pomoći ali krenete li tako u osvajanje pota napravite to u situacijama u kojoj se već realno u startu može predvijeti neka očita situacija na koju vi u biti sami pokušavate s time upozoriti protivnika.

Odgovori