Uzmi novce i bježi…

Kako je sam poker prerastao u jednu od najvećih zanimacija diljem svijeta i kako se same partije ne održavaju više samo po kasinima i pred mali ekranima u našim kućanstvima nego sve više igrača organizira takozvane privatne turnire u svojim domovima, sve češće dolazi do pljački na takvim “domaćim2 turnirima.

Tako je nedavno u Houston-u gdje se na jednom privatnom turniru igrao pot 1$/2$ u jednom trenutko na stolu nalazilo sveukupno preko 8.000$ došlo do oružane pljačke. Pot su ovaj put odnijeli sami pljačkaši. Nekoliko dana prije, na jednom sličnom turniru, dok su se igrači odmarali na stanci, u kuću gdje se cijela partija odigravala, na stražnja vrata uletila su tri maskirana muškarca te pokupila sve što se u tom trenutku nalazilo na stolu. Kada su ih sami igrači pokušali spriječiti u pljački, cije stvar se kompletno zakomplicirala. Svi igrači su ubrzo savladani u samo para minuta. Da stvar bude još dramatičnija, pljačkaši su vezali za stolice, pokupili kompletan nakit iz kuće, igračima turnira uzeli sve što su imali kod sebe, uključujući i jedan sat marke Rolex, koji je sam imao veću vrijednost od ukupnog plijena sa turnira. No i to nije bilo sve. Kako im sve to nije bilo dosta, ubrzo su pokupili i ključeve od auta samih igrača koji su bili parkirani ispred same kuće te naravno bez ikakvog razmišljanja odvezli se u ukradenim automobilima. Nedugo nakon pljačke sve pljačkaši su ubrzo uhvaćeni te svu ukradeni predmeti, uključujući svekupni pot, sat i automobili vraćeni su vlasnicima.

U Austin-u je također izvedena pljačka privatno organiziranog turnira. Ovaj put pljačkaši su uzeli više od 25.000$, a kako sami oštećeni igrači nikako nisu bili spremni na suradnju s policijom, pljačkaši nisu ni uhićeni te su uspjeli pobjeći i do dan danas taj slučaj nije riješen.
Ne preostaje ništa drugo za reći, nego ako već organizirate takav jedan turnir, pobrinite se za to, da na kraju to u potpunosti ostane u tajnosti.

Odgovori