World Series of Poker očekuje rekordni nagradni fond

Ovogodišnji World Series of Poker (WSOP) serijal očekuje nagradni fond od preko $200 milijuna, te nekoliko tisuća igrača više nego prethodnih godina.

WSOP Main Event

WSOP Main Event

Dobar dio tog rekorda bi trebao doći od Main Event turnira (buy in je $10 000), koji je prošle godine skupio $64.5 milijuna nagradnog fonda sa 6865 igrača, te The Big One for One Drop na koji je buy in $1 milijun s maksimalnim brojem igrača od 48.

‘Vjerujem da će doći maksimalni broj ljudi na ovaj turnir,’ rekao je WSOP izvršni direktor Ty Stewart. ‘Sa 30 prijavljenih ljudi, a približavamo se broju 40, te s činjenicom da će na turniru sudjelovati najbolji igrači, postoji mnogo razloga da se još netko prijavi.’

Iako će 11.11% buy inna ići u dobrotvorne svrhe, 48 igrača bi napravilo nagradni fond od $42.6 milijuna, koji bi u kombinaciji sa Main Eventom dao totalno $100 milijuna.

Što se tiče samog praćenja turnira, ESPN je dao do znanja da će finalni stolovi na gore navedenim turnirima biti praćeni live, sa 15 minuta zakašnjenja.

Svi finalni stolovi, koje neće pratiti ESPN moći će se gledati na WSOP.com sa komentarima uživo koje će voditi David Tuchman.

WSOP turnirski dirketor Jack Effel najavljuje dvije velike promjene na turnirskim pravilima. Igraći će smjeti razgovarati o svojim rukama, ali samo ako ne postoji akcija nakon njih. Recimo da jedan igrač gurne all in, a još je samo jedan igrač ostao u ruci, njih dvoje mogu razgovarati o ruci.

Druga promjena su kazne za pretjerano slavlje nakon dobivene ruke.

Odgovori