WSOP finalni stol – 3 igrača

Počeo je finalni stol ovogodišnjeg WSOP turnira. Nakon uzbudljivog dana ostalo je još samo 3 igrača koji će se boriti za borbu 1 vs 1, a nakon toga i za nagradu od preko 8 milijuna dolara. Sretna trojka koja je ostala u igri je Heinz, Lamb i Staszko koji će svoj pohod na narukvicu početi večeras po našem vremenu.

Pius HeinzNajveći spektakl u poker nikad do sada nije razočarao, pa tako niti ovoga puta. Bio je ovo odličan poker dan. Finalni stol od početnih devet igrača smanjio se na samo njih tri. Trebalo je oko 11 sati da se završi dan, što nije jednostavno niti za profesionalne poker igrače. Preostalu trojicu predvodi Pius Heinz sa skoro duplo više čipova od preostalih kandidata za narukvicu. Svi žele napraviti što je prije nekoliko godina napravio tada nepoznati Chris Moneymaker.

Posljednjih 4 mjeseca se Ben Lamb predstavio kao najveći favorit za osvajanje WSOP narukvice, no kako je finalni stol počeo, Lamb je dobio konkurenta u vidu Heinza. Iako je Lamb već dobio titulu WSOP igrača godine, rekao je da ga to ne zadovoljava već da želi i ovu najprestižniju narukvicu. Izgledalo je da će ga biti teško zaustaviti, no sada ćemo vidjeti koliko je zapravo dobar, te hoće li se uspijeti vratiti i velikog zaostatka.

Noć na WSOP finalnom stolu je završila tako što je Lamb flopirao četiri kralja i izbacio Matt Giannettia.

Iako je počeo sa oko 20 milijuna čipova, Lamb je ibacio prvog igrača s turnira. Bio je to Sam Holden. Nakon jedno sat vremena igre, Phil Collins je uspio povečati svoj stack baš preko Lamba. Lamb je tada bio u teškoj situaciji. Kada ih je ostalo šest, Lamb je dobio ruku u kojoj nije bio favorit. Na riveru je dobio boju te dobio veliku ruku protiv O’Dea.

Kako je dan odmicao, Lamb je i dalje imao oko 27 milijuna čipova. Napravio je još jedan dobar potez, dobio je ruku u kojoj nije bio favorit, po drugi puta danas. Matt Giannetti je imao JJ, ali je Lamb flopirao ulaz u boju te je na turnu dobio boju.

Ipak, dan nije bio samo za Ben Lamba. Pius Heinz je sakupio više od 100 milijuna čipova u ruci protiv dvojice. Heinz je protiv O’Dea dobio ogromnu ruku s kojoj je došao s predposljednjeg mjesta na drugo. Već je u 43. ruci postao vodeći. Osvojio je coin flip protiv Antona Makiievskog i izbacio ga sa WSOP turnira, te je nakon toga izbacio i Phila Collinsa.

Heinz je poznat kao agresivan igrač, a kako je skupio veliku prednost postao je još agresivniji što mu je donijelo 107,8 milijuna čipova, više od 50% ukupnih čipova u igri.

Ostao je još Martin Staszko. On je počeo dan kao chip leader ovog WSOP finalnog stola. Izbacio je Boba Bounahru, no izgubio je svu prednost koju je imao te je sada na 3. mjestu.

Staszko je skoro ispao s turnira kada je Heinz ušao u pot sa 66, ali je Staszko izdržao sa A8.

Poredak WSOP finalni stol:

1. Pius Heinz 107,800,000
2. Ben Lamb 55,400,000
3. Martin Staszko 42,700,000

Najbolja trojica - wsop

Najbolja trojica - wsop

Odgovori