Zašto gubite u No Limit pokeru

Nakon puno čitanja i vježbanja, shvatio sam da je potrebno nekoliko stvari kako bi ste pobjeđivali u No Limit poker igrama. U nastavku pročitajte što sam i kako sam ja razumio poker.

PRVO! Nemojte zvati prije flopa, jednostavno prestanite to raditi. Zašto? Ukoliko zovete prije flopa, to je uglavnom jako loše. U većini slučajeva nemate dobru ruku, jednako vrijedi i za vaše protivnike. Ukoliko napravite raise, osvojiti će pot na flopu s cbetom, a kada pogodite ruku nitko vam neće vjerovati pa će vas zvati. Ukoliko samo zovete, vaši protivnici kontroliraju situaciju, i morate foldati kad oni naprave cbet.
Holdem početne karte
Problem je u tome što igrate previše loših ruku bez da napravite raise. Iako ih ne bi ste niti trebali igrati, trebate ih igrati agresivno jer je to 100 puta bolje nego pasivno izgubiti ruku na flopu. Postoje samo dva razloga zašto zvati prije flopa; imate ručni par ili imate karte u boji (56, 78…)

DRUGO! Igrajte više agresivno kada vaš protivnik ne pokaže snagu. Zašto? Prvi razlog je taj što igrate No Limit igru. Igrači ne ulažu ako nemaju ništa, ali znaju zvati ako nemaju ništa. Osim ako vam vaši protivnici ne pokažu da imaju nešto, ne postoji razlog zašto ne biste ulagali

TREĆE! Igrajte puno. Odigrajte 20 000 ruku. Nije bitno vrijeme u kojem će te to napraviti, bitno je da to napravite. Kada to napravite počnite pričati o strategiji, ulaganju i agresivnosti.

ČETVRTO! Većina vas igra ludo, bez ograničenja, ali najbitnije je paziti da igrate pod dobrim bankroll managementom. Istina je samo jedna, trebate bankroll da bi ste igrali poker. Recimo da imate $25, što raditi? Prvo, ako želite igrati cash, morate imati minimalno 20 buy ina na stol. Ako imate manje od $100, igrajte 1/2 centa. Napravite buy in od 5% vašeg bankrolla.

Želite igrati turnire, morate imate najmanje 100 buy ina na jednu vrstu turnira. Ako imate manje, nemojte niti počinjati igrati.

Vratimo se malo na početak. Kada napraviti cbet? Postoji nekoliko faktora kada bi ste trebali napraviti cbet, a to je kada se na stolu otvore: A ili K, Q ili J, kada ne postoji mogućnost za boju, kada karte nisu spojene, kada igrate 1:1, kada je vaš protivnik checkirao.

Kako postoje faktori za cbet, tako postoje i faktori protiv cbeta, a to su: više igrača sudjeluje u ruci, moguća boja, otvorila se T i 8 ili 9, spojene karte, niske karte.

Ukoliko igrate na niskim levelima, nemojte blefirati, nikad.

No Limit poker

Odgovori