Zašto želite igrati sa lošim igračima

Zašto želimo igrati sa lošim igračima? Odgovor je stvarno očit. Loši igrači rade pogreške; njihove pogreške = nama novac.

Odakle novac dolazi

Kada igramo poker, nadamo se da ćemo dobiti novac. Ali odakle ovaj “novac” dolazi?
Novac dolazi od pogrešaka vaših protivnika! Većina novca koji osvojite neće biti rezultat vaše briljantne igre, nego rezultat pogrešaka vaših protivnika. Npr. previše call-a prije flopa, previše blefa, igra slabije karte sa rane pozicije, ne odustajanje od ruke koja je očigledno lošija itd… Sve su to greške koje će praviti prosječan početnik, tj. loš igrač i upravo te greške će vama donijeti novac.

Pogrešno razmišljanje

loči poker igrači

primjer loše poker ruke

Kada počnete igrati poker redovno, uživo ili online, čuti ćete iste stvari sto puta od igrača koji gube potove od loših igrača.
Čuti ćete na primjer: “Upravo sam izgubio; a imao sam A,A i ovaj idiot je call-ao moj all-in sa 7,4 i pogodio je skalu.” Također ćete čuti: “Dobar igrač nikad to ne bi uradio.” Ili “Ja bih pobjedio da je on jednostavno foldao lošu ruku kao što je trebao.
Ovo je vrlo pogrešno mišljenje! Da, dobar igrač vjerojatno nikad nebi call-ao all-in sa 7 i 4. Ali u većini slučajeva kada vas netko plati sa rukom poput 7 i 4 vi ćete pobjediti. To je činjenica.
Protiv 7,4o vaši AA će pobjediti u približno 85% slučajeva i zato želite da vaši protivnici igraju takve ruke jer vi ćete dugoročno profitirati.

Poker je igra na duge staze. Kratkoročni rezultati nisu toliko bitni jer dugoročno gledajući, ako svaki put budete call-ani sa lošom rukom poput 7,4 kada držite A,A – vi ćete biti bogat čovjek.

“Dobre igrače je lakše pročitati; ali nikad ne znate što fish (početnik) misli.”
Ovo je još jedna od izjava koju ćete čuti s vremena na vrijeme. Uglavnom još jedno krivo mišljenje. Jer ako je igrač uistinu dobar, onda ga ne biste trebali lako pročitati ali to je već priča za drugi put.

Početnik će praviti greške tako često tako da uopće neće biti potrebe da mu “ulazite u glavu“. Sa njim je lako igrati, jednostavno čekajte nuts i ulažite. Igrači koji samo call-aju su najlakši za pobjediti.
Takvih igrača najviše ima na bwin poker sobama zbog igrača koji su prešli sa klađenja. Oni su veliki kockari, a i loši igrači. PartyPoker također može biti vrlo profitabilna opcija.

I zapamtite, njihove pogreške = vaš profit.

1 Comment

  1. Root napisao:

    Istina je da na velikim sobama poput partyja i bwina ima više ribe za pronaći ali ima i na velikim mrežama koje primaju amerikance pogotov, primjerice na http://www.thpkr.com/thpkr-deep-stack-freeroll/ herou samo treba znati kako prokljuviti fiša

Odgovori